Modni savjeti




Cipele imaju važnu ulogu u svakoj odjevnoj kombinaciji. Muška cipela mora biti savršen dodatak svakoj kombinaciji, osobito odijelima. Najpopularnije muške cipele su zasigurno one u stilu oxford i derby. Ova dva modela su skoro pa identična, međutim razlika postoji:

OXFORD je model cipela koje imaju zatvoreno vezivanje pertli. Ovaj izuzetno moderan i udoban model primjeren je za klasičan stil oblačenja

Za razliku od oxfordica, DERBY cipele imaju otvoreno vezivanje pertli. Ovaj model su manje formalne i svestranije muške cipele. Izgledaju sjajno uz odijelo, ali se jednako lako mogu nositi sa farmerkama ili chinos hlačama.




BROGUE

Brogue cipele mogu biti sjajan dodatak formalnoj,ali i dodati eleganciju svakom casual stilu.Osim toga, svoj luksuzni individualni stil možete nadopuniti varijantom brogue cipela u boji. Prilikom kupovine brogue cipela imajte na umu pravilo - što je više brogova (rupica) na cipeli, to je manje formalna.




MOKASINE

Ovisno o materijalu od kojeg su izrađene,ovaj model obuće idealan je za proljetno i ljetno vrijeme ali se vrlo lijepo uklapaju i uz odjeću koju nosimo tijekom kišnih i hladnijih razdoblja. Ljeti, ćemo najčešće odabrati mrežaste i tekstilne modele. U jesen najčešće viđamo modele antilop varijanti, dok je zima rezervirana za kožne modele s nešto debljim đonom od poliuretana ili visokokvalitetne gume.




PATIKE

Bilo da ste sportski ili elegantni tip, u ormaru morate imati bar jedan par patika. Patike su zaštitni znak svakog muškarca. Iako su nekada bile sinonim za sportski look, danas ih oni najsmjeliji muškarci kombinuju sa odijelima. Naravno, model patika zavisi od prilike u kojoj se nose, pa tako ako se kombinuju sa odijelom moraju biti moderne, elegantne, po mogućnosti jednobojne i bez visokih đonova.

Radujemo se vidjeti vas u našim poslovnicama gdje možete pronaći najbolje od muške obuće po veoma niskim cijenama




Dolaskom jeseni i hladnijih dana koža se u velikom stilu vraća u sve odjevne kombinacije. U
nastavku vam donosimo nekoliko savjeta za najbolje nošenje kože:


Kožna jakna je “must have” svakog ormara
Komad odjeće koji bi trebao biti neizostavan u svakom ormaru svakako je kožna jakna koja
nikad ne izlazi iz mode, a ove jeseni nosi se na apsolutno sve odjevne kombinacije.


Nosite kožu u boji
S klasičnom crnom nikada ne možete pogriješiti, ali nemojte zanemariti ni ostale boje. Poigrajte
se bojama i uzorcima i tako osvježite i najjednostavnije odjevne kombinacije.


Kožna suknja za žene sa stavom
Kožna suknja učinit će svaku ženu elegantnom, a cijeli outfit dodatno će naglasiti ukoliko je u
boji. Može se nositi i u poslovnim prilikama u kombinaciji s bluzama, a za večernji izlazak
kombinirajte je s topićima. 


Nosite kožu sa detaljima
Koža je i sama po sebi dovoljno upečatljiva. Kožna odjeća ukrašena zakovicama ili nekim
drugim detaljima napravit će drugačiju priču od uobičajenih odjevnih predmeta. Crne kožne
hlače s patentima, kožna jakna sa zakovicama ili suknja sa srebrnim dugmićima učinit će svaku
kombinaciju još zanimljivijom.


Ne zaboravite na brušenu kožu 
Ove jeseni morate imati  barem jedan komad odjeće od brušene kože, Osim standardne varijante
kožne jakne, isprobajte suknju od brušene kože ili dugi kaput. Odjeću od brušene kože
kombinirajte sa svim materijalima, od vune pa sve do svile.


I za kraj, još nekoliko važnih savjeta :
Prirodnu kožu najbolje je kombinirati uz druge prirodne materijale uz koje će najljepše
izgledati, kao što su pamuk, svila, vuna, dok 'plastični' materijali nikako se ne slažu uz kožu.
Kožnu odjeću kombinirajte uz minimalno nakita jer je ona sama po sebi dovoljno jaka.


Uljepšajte svoju jesen kožnim komadima koje možete pronaći u našim poslovnicama!




Trenchcoat baloner koji se izdvaja iz mase, idealni je modni saveznik kojeg ćemo nositi ovog proljeća.

Baloner je klasični komad odjeće koji nikad ne izlazi iz mode. Čak za razliku od ostale
ženske odjeće, vrlo rijetko je podložan trendovima, te više manje jedan te isti mantil možete
nositi godinama.

Možda o baloneru razmišljate kao jakni koja ide isključivo uz odijela ili za
poslovne prilike, međutim, balonere možete nositi u svim prilikama, pa čak i na tenisice ili
papuče…




Iako smo se posljednjih godina navikli na uže krojeve hlača, mnoge žene kao da su jedva dočekale povratak trapez kroja. Osim što iz dužuju nogu čineći je vitkijom, hlače trapez kroja daju određenu dozu sofisticiranosti I ženstvenosti I vrlo se lako mogu iskombinirati za svaku priliku. Bilo da ih kombinujete sa čizmama, štiklama, ravnim cipelama, gležnjericama ili tenama zasigurno ćete izgledati moderno.

Trapez hlače dolaze u jako puno varijanta, od zaista velikog trapeza, pa sve do onog gotovo neprimjetnog. Visoki linizak struk je također nešto što igra veliku ulogu u finalnom izgledu,  kao I uzorak I material hlača.

Ovaj model hlača može se nositi na milijon načina, a jedan od najrasprostranjenijih je onaj dnevni casual look.

Traperice u dnevnoj varijanti nose se uz oversized džempere I raskošna pletiva, ali odlično izgledaju i u kombinaciji s najobičnijom crnom rolkom I kaišem. Kada govorimo o večernjim varijantama, elegantne I profinjene trapez hlače u kombinaciji sa salonkama ili sandalama bezvremenska su modna kombinacija s kojom apsolutno nikada nećete pogriješiti. Za koju god se varijantu odlučili, pripazite na model I uzorak hlača, I garantiramo vam da nećete proći nezapaženo. 




Kako odabrati oversize odjeću

Oversize odjeća najčešće vrijedi kao odjeća koju ćemo odabrati da nosimo onda kada ne želimo ulagati previše napora u osmišljavanje svoje dnevne odjevne kombinacije. Široke dukesrice, koje ne naglašavaju liniju tijela, prevelike majice i džemperi mogu izgledati jako moderno kada ih iskombinujemo sa malim detaljima.
U nastavku vam donosimo 7 savjeta kako nositi oversize odjeću:

1.    OSTANITE BLIZU SVOJE VELIČINE
Ako želite da vaš komad odjeće bude nešto opušteniji i širi od onoga što uobičajeno nosite, uvijek se trudite da ostanete unutar 2-3 veličine veće od vašeg standardnog konfekcijskog broja.

2.    VODITE RAČUNA O DETALJIMA
Izbjegavajte detalje koji vašoj odjeći dodaju dodatni volumen poput aplikacija sa teksturom i teških materijala. Umjesto toga odaberite tanku čipku, izreckane rubove ili teksturiran dekolte.

3.    POKAŽITE KOŽU
Ohrabrite se za široku duksericu ili majicu koju ćete obući bez donjeg dijela i na taj način pokazati prirodan oblik svojih nogu. Također komadi sa širokim vratom mogu lijepo naglasiti rame.

4.    SAČUVAJTE OBLIK
U oversize odjeći ne pokazujete oblik tijela te je bitno da ne birate komade koji će učiniti da vam figura izgleda veća nego što to jeste. Vaš oversize komad bi trebao da ima neku vrstu oblika. To može biti npr. kaiš na širokom kaputu ili blejzeru, košulji ili haljinikako bi naglasio liniju vašeg tijela ili neki drugi, uži komad odjeće koji će dodatno istaknuti oblik vašeg tijela.

5.    POKUŠAJTE SA TAJICAMA
Tajice i oversize gornji dijelovi vizuelno izgledaju kao super kombinacija. Ovo je dobar primjer kako da svoju liniju prikazete mršavijom a noge vizelno dužim. U kombinaciji sa oversize gornjim komadom i čizmama na petu vaša outfit možeizgledati super fensi i u isto vrijeme umjereno. Uz to dodajte kaiš i naglasite svoj struk.

6.    PAŽLJIVO BIRAJTE MATERIJALE
Tanji materijali su uvijek bolji izbor. Deblji i vuneni materijali će vas učiniti vizuelno širima nego što to zaista jeste. Ukoliko se ipak odlučite za ovakve komade, obavezno ih iskombinujte sa tajicama ili nekim užim donjim dijelom.

Oversize odjeća je jako ugodna za nositi je i u svakom slučaju je super način kako izgledati trendi i onda kada ne želite ulagati previše napora u kreiranje svog outfita. 
Nemojte zaboraviti da možete biti trendi i u XXL dukserici.




Savjeti za kupovinu muških džins pantalona

Kupovina džins pantalona se čini kao jednostavan zadatak, ipak su one sastavni dio garderobe svakog muškarca. Vjerovatne imate više pari i spremni
ste za svaku prigodu.. Za potpun izgled, kombinujte ih sa košuljom i cipelama ili majicom i patikama. Ipak, može biti zbunjujuće ukoliko želite kupiti novi
par džins pantalona ili želite malu promijenu u stilu džins pantalona u odnosu na one koje već imate.
Izaberite pravi kroj
Vaše džins pantalone mogu biti različitih krojeva i možete ih prilagoditi vlastitim preferencijama. Možete birati između klasičnog kroja, ravnog kroja ili
popularnog slim-fita.
Izaberite pravu boju
Zašto biste uvijek birali uobičajeni plavi džins? Postoji mnogo zabavnih načina na koje možete nositit svoje džins pantalone. Sada vam ormar može biti pun
različitih boja džinsa, za sve prilike i sva godišnja doba. Iako je plavi džins odličan za svaki dan, ipak uzmite u obzir i druge boje. Crni džins je savršen za 
večernje izlaske ili društvene događaje koji dopuštaju opušteniji način oblačenja. Možete birati između različitih nijansi boja; od blago roze, bež ili različitih
nijansi plave. Ne ograničavajte se na standardno – igrajte se sa bojama, kombinujte sa majicama, polo majicama ili košuljama i kreirajte svoju kombinaciju.






Vrati se